2n Seminari – Gènere de la tecnologia i del coneixement

De la Declaració de Beijing, la publicació de la Societat Xarxa i de l’inici del model de producció col·laboratiu en plataformes digitals, com és el cas de la Viquipèdia fa 25 anys. Un quart de segle en el qual hem vist com les plataformes digitals han sigut un disruptiu per a quasi qualsevol sector de l’economia i com la digitalització ha reproduït i reinventat les desigualtats i violències patriarcals, capitalistes o colonials.

El feminisme ha evidenciat que ni la tecnologia ni les dades i el coneixement són neutres. La quarta onada ha visibilitzat un conjunt d’iniciatives feminismes digitals amb força que plantegen uns principis per Internet que amplien o repten als principis de les visions procomuns i lliures digitals de les primeres dues dècades.

Quines han estat les aportacions del feminisme a la revolució digital? Quin model de digitalització i plataformització de l’economia s’aliena amb els feminismes? Per a reflexionar sobre aquests aspectes i reflexionar sobre els feminismes digitals i el paper de l’economia digital feminista a Barcelona hem convidat a Eva Cruells (Donestech)Nuria Alonso, de Colectic, com a veu tecnòloga de la intermediació i resposta que s’està fent des de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària, Laura Fernàndez (Allwomen) i la i la Thais Ruiz de Alda (Digitalfems).

El seminari estarà moderat per la Mayo Fuster, directora de Dimmons i de la Càtedra_Oberta, que aprofitarà l’ocasió per presentar el mapeig de projectes d’economia digital que s’ha realitzat a la ciutat de Barcelona.

Per assistir al seminari accedeix al següent enllaç i omple el formulari.