Sessions +100

Programa +100 – Sessions 

SESSIÓ TÍTOL DESCRIPCIÓ
Acceleració Econòmica 1 Vies i models de negoci per la sostenibilitat de la nostra plataforma digital ABC plataformes. Concepcions i models de negoci al voltant de la plataformització d’empreses existents al món de l’Economia Social Solidària i Economia col·laborativa.
Acceleració Econòmica 2 Experiències inspiradores de plataformes digitals Exemples inspiradors de plataformes existents. En què s’assemblen i quins elements les diferèncien?
Acceleració Econòmica 3 Reptes i oportunitats segons model de plataformització Principals reptes i oportunitats per ser resilients en el marc de la plataformització digital. Exemples de plataforma que han sortit en el context de la Còvid – 19.
Acceleració Econòmica 4 Com la innovació promou models de negoci més sostenibles Quin paper juga la innovació en el context de la plataformització? Les empreses participants podran apropar-se a innovacions que canviaran les empreses del futur.
Acceleració Econòmica 5 Com intercooperar? Preguntes i respostes per conèixer els avantatges d’impulsar legalment projectes juntes. Com promoure aliances. Motius de creació i casos d’èxit de projectes d’intercooperació inspiradors segons models de governança. Coneixem algunes solucions, des de les Unions Temporals d’Empreses (UTEs) fins a la creació de cooperatives de serveis.
Acceleració Econòmica 6 Per on començar Business Intelligente & Data Analytics? Principals diferències entre el Business Intelligence & Data analytics i oportunitats i tendències en el marc del desplegament de plataformes digitals.
Acceleració Econòmica 7 Com la Covid-19 ha canviat el marketing digital i les consumidores Quin paper juga el màrketing en l’estratègia corporativa de plataforma? Com ha canviat aquesta en les darrers anys? Reflexionem sobre els canvis que s’han produit en el context de la crisi social i sanitària de la covid-19, a partir d’una aproximació als KPIs de referència
Acceleració Econòmica 8 És possible parlar de logística sostenible? Com abordar els reptes de logística i distribució en el marc del teu negoci digital. Coneixem de prop una experiència.
Acceleració Econòmica 9 Impuls de comunitats de confiança. Coneixem dos casos de referència a la ciutat Com intercooperar en el marc del desplegament de projectes. Coneixem 2 espais de referència a la ciutat.
Acceleració Econòmica 10 Com mesurar el compromís social de les organitzacions i mesurar el valor social que generen Aproximació a la metodologia “Valor Social Integrado (VSI)”.
Acceleració Econòmica 11 Plataformes sexys! Campanyes de comunicació digital inspiradores per consolidar la teva proposta & Sexy pich
Acceleració Econòmica 12 Finançament col·lectiu: Crowdlending, Crowdequity i crowdfunding Principals diferents entre el crowdlending, crowdequity i el crowdfuding segons models de negoci.
Acceleració Econòmica 13 Com implementar polítiques d’igualtat i diversitat en teu projecte? (I) Quin tipus de mesures s’incorporen i com implementar polítiques d’igualtat i diversitat al teu projecte en el marc d’impulsar projectes més sostenibles i igualitaris. Elements clau a considerar.
Acceleració Econòmica 14 Despeses associades al desenvolupament d’una plataforma digital Aproximació a partir de l’anàlisi del model de negoci.
Acceleració Econòmica 15 Com abordar la internacionalització del teu projecte? Aproximador a casos inspiradors Diferents estratègies d’escala. Coneixem casos inspiradors, reptes i full de ruta.
Organització 1 Què són i per què les metodologies agile poden optimitzar la consecució dels objectius de projectes amb valors transformadors (I) Què entenem per metodologies agile? Tipus segons necessitats del projecte: Scrum, Kanba… Com implementar-les en funció dels diferents reptes?
Organització 2 Com implementar metodologies Agile en un projecte de plataforma II Exemples pràctics de com s’estan implementant les metodologies agile en el marc del desplegament de plataformes digitals. Bones pràctiques.
Organització 3 Com dissenyar democràtiment plataformes Què diferència plataformes unicorn de plataforems cooperatives. Coneixem diferents tipus de plataforma segons el seu model de governança.
Organització 4 Management en temps de còvid Lideratges sostenibles i democràtics per gestionar espais de treball i abordar la presa de decisions. S’abordaran els principals reptes que tenen les organitzacions i es facilitaran idees per poder facilitar les interaccions de manera més fluida i sana des de la perspectiva digital.
Organització 5 Què són les habilitats toves i com podem treballar-les en el marc de la plataformització Hi ha habilitats que són més importants que altres en el marc de l’ acceleració i plataformització digital? Coneixem les habilitats toves i com podem treballar-les.
Organització 6 Processos de resolució de conflictes dins les organitzacions Eines i recursos a disposició de les organitzacions per facilitar espais de cura en el marc de les organitzacions i saber com abordar el conflicte en un context de teletreball.
Organització 7 Com treballar a distancia i gestionar equips Es parla de flexibilitat i eficiència a l’hora de treballar a distància, però quines són les claus sobre el teletreball i com aplicar-les a la teva organització.
Tecnologia 1 FLOSS i nous models de negoci resultats Tecnologia amb valors. Per què passar-se al Floss (Free Libre Open Source Software). Exemples, organitzacions que estan implementant aquesta tecnologia.
Tecnologia 2 Què es la tecnoètica? Com abordar el diàleg sobre els usos i abusos ètics de la tecnologia proporcionant criteris a partir de preguntes bàsiques com: què és la tecnoètica? Perquè és important un ús segur i responsable de les TIC o quines són les tendències actuals.
Tecnologia 3 Com triar la millor solució tecnologica pel teu negoci? Elements claus per a comparar propostes i triar les millors solucions
Tecnologia 4 Plataformes accessibles La tecnologia actual pot suposar una barrera per les usuàries. Per contrarestar aquest impediment, podem impulsar espais tècnicament més inclusius per a tothom.
Tecnologia 5 Infraestrutures digitals I Infraestructures digitals per millorar l’eficiència dels serveis i impulsar negocis més sostenibles (1 part)
Tecnologia 6 Infraestructures digitals II Infraestructures digitals per millorar l’eficiència dels serveis i impulsar negocis més sostenibles (2 part)
Tecnologia 7 Com plataformitzar el teu negoci més enllà del marketing? Conceptes bàsics per implementar una estratègia de customer centric : Inspiració, arquitectura, disseny i contingut.
Tecnologia 8 Aspectes claus de la privacitat i seguretat digital Terms & conditions en el marc del desenvolupament de plataformes (GDPR) i
ciberseguritat, des d’un punt de vista legal.
Tecnologia 9 Com automatizació tasques de gestió (bàsics) Zappier, IFTTT i molts altres recursos per fer-nos la vida més fàcil
Tecnologia 10 Eines lliures per fidelizar i impulsar comunitats Aproximació a eines lliures que optimitzen el temps de gestió i ajuden a fidelitzar clients: CRM, TPV / POS, ERP
Agroecologia Digital 1 La Covid 19: Un revulsiu en l’acceleració digital Diferents respostes a la Covid-19 en l’àmbit de l’alimentació sostenible des de l’Economia Social i Solidària a l’administració pública.
Agroecologia Digital 2 Innovació i plataformització en l’àmbit de l’alimentació Com apropar-se a la innovadora. La proposta de valor en el model de negoci. Exemples d’inspiració.
Agroecologia Digital 3 Com impulsar projectes comuns en l’àmbit de l’alimentació sostenible Com diferents alternatives jurídiques poden adaptar-se a les particulartitats del sector per impulsar porjectes.
Agroecologia Digital 4 2021 Barcelona Capital de l’Alimentació Sostenible Esdeveniments, espais de co-creació i participació.
Agroecologia Digital 5 Projectes (i plataformes) de distribució Coneixem 3 projectes i als seus principals reptes de distribució . Quines solucions tecnològiques estan implementant? Elements en comú i aspectes a millorar detectats.
Agroecologia Digital 6 Referents internacionals: Models d’inspiració en el marc del desplegament de projectes agroecològics Presentació de projecte de plataforma de referència internacional en l’àmbit de l’alimentació sostenible.
Agroecologia Digital 7 Com optimitzar la traçabilitat de tot el procès comercial d’una empresa Com la logistica digital pot millorar el desenvolupament tecnològic de la traçabilitat dels productes i serveis.
Agroecologia Digital 8 Plataformes segures per respondre a la demanda de productes saludables, segurs i respectuosos amb el medi ambient Com la tecnologia alimentària està donant resposta a les necessitats del sistema alimentari actual. Quines són les tendències actuals i com aquestes podem inspirar nous projectes plataforma.
Agroecologia Digital 9 Com garantir la trazabilitat del nostre compromís social Exemples d’inspiració des de l’àmbit de l’alimentació sostenble. Com abordar el compromís social i promoure polítiques de diversitat i sostenibles.
Agroecologia Digital 10 Ciencia ciutadana Com codissenyar projectes més sostenible. Exemples inspiradors en l’àmbit de la ciència ciutadana des de l’àmbit de l’alimentació sostenible.
Agroecologia Digital 11 2021 Barcelona Capital de l’Alimentació Sostenible Esdeveniments, espais de co-creació i participació.
Agroecologia Digital 12 Com impulsar la nostra marca posant al centre el punt de venda digital Què és el trade marketing? Com podemfidelitzar els nostres clients i mantenir l’interès pels nostres productes i serveis. Parlem de Promoció de producte, gestió d’assortiment i tendències inspiradores des de l’àmbit digital.
Digista 1 Impulsar projectes amb perspectiva de gènere Principals reptes als quals s’enfronten les dones a l’hora de desplegar negocis digitals. Missió i valors.
Digista 2 Experiencies inspiradores d’innovació digital en l’àmbit de les Economies Digitals Feministes Com s’incorpora i treballa la innovació i com s’organitza la cura en el marc del desplegament de plataformes digitals (comunitàries. ..).
Digista 3 Com impulsar projectes comuns des del feminisme Com les diferents alternatives jurídiques poden adaptar-se a l’economia de cures, feiminista i segons les particulartitats de l’àmbit.
Digista 4 Eines per prevenir i erradicar l’assetjament als projectes (de plataformització) Nocions bàsiques per dissenyar i implementar un protocol contra l’assetjament sexual, per raó de sexe i diversitat sexual, en el marc de la plataformització del teu projecte
Digista 5 Referents internacionals: Models d’inspiració pel que fa a la incorporació de la perspectiva feminista Presentació d’un projecte de plataforma feminista de referència internacional .
Digista 6 Plantejaments estratègics i fonts de finançament Polítiques i mesures de suport a empreses que s’estan impulsant a favor de la igualtat entre homes i dones .
Digista 7 Què són les dades amb perspectiva de gènere? Estratègiques per obtenir dades amb perspectiva de gènere en el teu negoci. Disseny, implementació i seguiment.
Digista 8 Dissenya el teu pla d’Igualtat Què has de saber. Com dissenyar el teu pla d’igualtat.
Digista 9 5 claus per garantir un projecte igualitari Claus i eines a abordar en el marc dels deplegament de projectes (exemples inspiradors) .
Digista 10 Comunicació no sexista Tips bàsics per transformar la teva comunicació. Com trencar amb els estereotips de gènere, llenguatge inclusiu, simbolismes.
Comunitat 1 Presentació del hub programa de programes MatchImpulsa Benvinguda a la comunitat MatchImpulsa
Comunitat 2 Presentació recursos del programa per a +100: MatchKanva Breu presentació dels espais i recursos disponibles per a les participants en el marc del programa +100
Comunitat 3 Opcions de finançament per empreses UOC (I) Aproximació a les vies de finançaments existents en el món de la Universitat. Calls nacionals, europees.
Comunitat 4 Sessió de preguntes i respostes per presentar-se 20. Sessió de consultes al voltant dels criteris d’accés al programa MatchImpulsa 20
Comunitat 5 Recursos per la digitalització dirigits a empreses (Barcelona Activa) Breu introducció a recursos disponibles per empreses a Barcelona Activa
Comunitat 6 Presentació de les bases de la convocatòria 10. Sessió de preguntes i respostes Sessió de consultes al voltant dels criteris d’accés al programa MatchImpulsa 10
Comunitat 7 Opcions de finançament per empreses UOC (II) Aproximació a les vies de finançaments existents en el món de la Universitat. Calls nacionals, europees.
Comunitat 8 Presentació de La Innobadora Presentació de La innoBAdora, Comunitat d’Incubació
Enxarxament 1 Elements clau per fer front a la plataformització digital Des de l’àmbit econòmic financer
Enxarxament 2 – OPEN SPACE-
Innovació i plataformització en l’àmbit de l’alimentació
– OPEN SPACE-
Com apropar-se a la innovadora. La proposta de valor en el model de negoci. Exemples d’inspiració.
Enxarxament 3 Walk & Beers Itineraris verds per la ciutat oberts a la comunitat MatchImpulsa
Enxarxament 4 Sessió específica oberta a ecosistemes estratègics: Digista, Agroecologia Digital, Barcola Identificació de reptes, objectius estratègics
– OPEN SPACE
Enxarxament 5 Sessió específica oberta a ecosistemes estratègics: Digista, Agroecologia Digital, Barcola Identificació de reptes, objectius estratègics
– OPEN SPACE
Enxarxament 6 Walk & Beers Itineraris verds per la ciutat oberts a la comunitat MatchImpulsa
Enxarxament 7 Sessió específica oberta a ecosistemes estratègics: Digista, Agroecologia Digital, Barcola Identificació de reptes, objectius estratègics
– OPEN SPACE-
Enxarxament 8 Masculinitats alternatives – OPEN SPACE-
Què volen dir quan parlem de Masculinitats alternatives? Com podem treballar-les?
Enxarxament 9 Grups d’empoderament feminista – OPEN SPACE-
Trobades per a promoure l’apoderament i el suport mutu, des d’una metodologia vivencial i feminista.
Enxarxament 10 Walk & Beers Itineraris verds per la ciutat oberts a la comunitat MatchImpulsa
Enxarxament 11 Presentació de projectes de la comunitat MatchImpulsa – OPEN SPACE-
Espai reservat per la presentació de projectes participants
Enxarxament 12 Walk & Beers Itineraris verds per la ciutat oberts a la comunitat MatchImpulsa
Enxarxament 13 Temps&Teletreball – OPEN SPACE-
Espai de teletreball, recursos bàsics
Enxarxament 14 Grups d’empoderament feminista – OPEN SPACE-
Trobades per a promoure l’apoderament i el suport mutu, des d’una metodologia vivencial i feminista.
Enxarxament 15 Temps&Teletreball – OPEN SPACE-
Espai de teletreball, recursos bàsics
Enxarxament 16 Masculinitats alternatives Què volen dir quan parlem de Masculinitats alternatives? Com podem treballar-les?
Enxarxament 17 Sessió específica oberta a ecosistemes estratègics: Digista, Agroecologia Digital, Barcola Identificació de reptes, objectius estratègics
– OPEN SPACE
Enxarxament 18 Walk & Beers Itineraris verds per la ciutat oberts a la comunitat MatchImpulsa
Enxarxament 19 Presentació de projectes de la comunitat MatchImpulsa – OPEN SPACE-
Espai reservat per la presentació de projectes participants
Enxarxament 20 Presentació de projectes de la comunitat MatchImpulsa – OPEN SPACE-
Espai reservat per la presentació de projectes participants
Enxarxament 21 Masculinitats alternatives Què volen dir quan parlem de Masculinitats alternatives? Com podem treballar-les?
Enxarxament 22 Grups d’empoderament feminista de dones – OPEN SPACE-
Trobades per a promoure l’apoderament i el suport mutu, des d’una metodologia vivencial i feminista.
Enxarxament 23 Walk & Beers Itineraris verds per la ciutat oberts a la comunitat MatchImpulsa
Enxarxament 24 Temps&Teletreball – OPEN SPACE-
Espai de teletreball, recursos bàsics
Enxarxament 25 Presentació de projectes de la comunitat MatchImpulsa – OPEN SPACE-
Espai reservat per la presentació de projectes participants