Llibre Sharing Cities

Sharing Cities: Una visió global de les ciutats i local de Barcelona sobre polítiques d’economia de plataforma i col·laborativa

Captura de pantalla 2019 05 09 a las 12.47.35 Llibre Sharing CitiesL’economia de plataforma és una modalitat de producció econòmica mitjançada per una plataforma digital. Es el cas tant d’Uber i AirBnb com de Wikipedia i Som Mobilitat. Està creixent exponencialment i s’ha convertit en una prioritat màxima per als governs de tot el món per l’impacte disruptiu que està generant a les ciutats, així com per les oportunitats que està obrint per a l’escalabilitat de models econòmics més sostenibles i democràtics.

El llibre ofereix una visió global de les reaccions polítiques actuals i les innovacions públiques de les ciutats de cara a afrontar els reptes i les potencialitats de l’economia de plataforma; un balanç de qualitats democràtiques de les plataformes, que permet diferenciar models i caracteritzar aquells veritablement col·laboratius; i, una anàlisi del cas local de Barcelona com a model de referència mundial pel seu ecosistema vibrant i per les seves polítiques innovadores.

Aquest llibre es publica amb motiu de la celebració de la Sharing Cities Summit a Barcelona. La tercera edició del Sharing Cities Summit va tenir lloc a Barcelona al novembre de 2018, posteriorment a les edicions de Nova York i Amsterdam. L’esdeveniment va reunir representants polítics de 50 ciutats de tots els continents i actors de l’ecosistema per acordar col·laboracions entre ciutats que afavoreixin un desenvolupament sostenible i democràtic de l’economia de plataforma.

Descarrega aquí la versió digital de Sharing Cities: Una visió global de les ciutats i local de Barcelona sobre polítiques d’economia de plataforma i col·laborativa.