Barcelona Digital: Presentació de DIGISTA, l’espai de l’ Economia Digital Feminista Barcelona a la Biennal Ciutat Oberta 2020.

El proper dissabte 17 d’Octubre, en el marc de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta 2020, el grup de recerca acció Dimmons del IN3 UOC organitzem una jornada que porta per títol Barcelona Digital: Cocreant la memòria, l’ecosistema, i economia de la Barcelona digital en clau diversitat.

L’objectiu de la jornada és doble. Per una banda, i com a part inaugural de la sessió volem presentar i generar una conversa sobre l’ecosistema de l’Economia Digital Feminista de la ciutat identificat per Dimmons, així com cocrear un diagnostic compartit sobre quins reptes i oportunitats s’ens obren, en un contexte COVID19. Durant la sessió, que serà fìsica i també es retransmetrà en streaming es presentarà per primera vegada una reserca acció en l’àmbit i hi haurà recursos de cocreació. Per  un altre banda, iniciarem un debat,  en dos taules rodones, on 9 professionals, 8 dones i 1 home, compartiran la seva visió a la contribució de Barcelona a la digitalització de procesos, iniciatives econòmiques, la soberania, l’activisme, i el feminisme digital i concloure quins son els reptes i oportunitats que obre la esfera digital a la ciutat en clau diversitat.

Digistacirculossalmon e1602692065309 Barcelona Digital: Presentació de DIGISTA, l'espai de l' Economia Digital Feminista Barcelona a la Biennal Ciutat Oberta 2020.Una de les novetats de la sessió és que es podrà seguir en streaming, la informació sobre la URL la compartirem a les xarxes socials i a la web. La segona novetat és que es permetrà la participació online sobre un document col·laboratiu,amb on les persones participants comparitran reflexions sobre l’estat de l’art de la economia digital feminista de Barcelona i la tercera novetat és que es presentarà DIGISTA, l’espai d’impuls de les qualitats feministes i interseccionals en la economia digital de Barcelona.

Per  totes aquelles persones que vulguin venir físicament cal reservar les entrades  o bé si es vol seguir online, caldrà fer un seguiment via streaming (compartirem la url en quan la tinguem). L’acte també es podrà seguir a través del compte de Twitter de Dimmons.

Detalls del programa:

 • Què: Jornada de La Bienal #CiutatOberta 2020.
 • Quan: 17 Octubre- 12.30-14:15 2020
 • On: FabraiCoats (planta baixa edifici central i per streaming (en breu compartirem la direcció per seguir-ho).
 • 12: 30 Presentació Mayo Fuster Morell: Apunts per repensar l’Economia Digital Feminista de Barcelona
 • 12:50: Taula debat 1: Barcelona Digital

13:30 Taula debat 2: Nova onada de feminisme interseccional digital.

Més info sobre DIGISTA #Economia #Digital #Feminismes #Interseccionalitat #Barcelona: Impuls qualitats feministes i interseccionals en la economia digital de Barcelona

 • Recerca acció per la cocreació de diagnòstics compartits, d’accions comunes i el suport a projectes per incidir en les pràctiques econòmiques, digitals i les polítiques públiques.
 • Espai pel debat, networking, i teixir ecosistema entre pràctiques feministes i interseccionals en la economia digital.
 • Recurs per l’empoderament, potenciació i projecció de dones de tot tipus en l’economia digital

Objectius per 2020:

 • Creació del grup
 • Elaboració d’un diagnostic (DAFO) compartit
 • Elaboració d’un document compartit a partir del qual portar endavant unes accions de disseminació i incidència
 • Recopilació de dades i evidèncias de la problematica

Properes fites:

       Presentació avanços DIGISTA 21 de Gener 2021 (18 – 20:30h)

Activitat a la Bienal de Ciència Juny 2021

DIGISTA es un espai promogut i facilutat per Dimmons IN3 UOC.