Dos anys després de l’arribada de la COVID-19, en un context d’acceleració digital i increment de les desigualtats socials, ens emplacem a parlar sobre les visions feministes de l’economia. Des d’una perspectiva més macro a una més micro; de les empreses i el mercat, a les institucions econòmiques i polítiques, la família i el teixit social i sexo-afectiu.
Per la celebració del 1er seminari cap el Congrés d’Economia Feminista, vam comptar amb veus locals com són Iolanda Fresnillo (Eurodad, Xarxa Europea sobre el Deute i el Desenvolupament), Ana Muñoz (Cercle d’economies feministes de Coòpolis, Ateneu Cooperatiu de Barcelona), Sandra Ezquerra (Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Vic) i Sonia Ruiz (Ajuntament de Barcelona, Direcció de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps), i on Mayo Fuster Morell (directora de Dimmons i de la Càtedra_Oberta), moderarà i contribuirà al debat des de la perspectiva del feminisme digital a la ciutat de Barcelona.
També vam comptar amb l’Amaia Perez Orozco, que va introduïr la trajectòria dels congressos d’economia feminista previs, i va presentar a les assistents vies de participació en el procés d’organització del proper Congrés d’Economia Feminista que celebrarem a la ciutat de Barcelona.
El seminari es va celebrar al Canòdrom – Ateneu d’Innovació Digital- és un espai de trobada entre la recerca i l’experimentació, entre la transformació digital, els feminismes i l’economia social, habilitat per a persones amb mobilitat reduïda.
Ponents
Iolanda Fresnillo és investigadora i consultora especialitzada en finances al desenvolupament, política pública local, economia feminista i endeutament, amb experiència en polítiques públiques municipals, anàlisi i auditoria de deute i polítiques públiques, transversalitat de gènere, comuns urbans, participació ciutadana i processos de dinamització comunitària, entre d’altres. És directora de polítiques i incidència en deute públic d’Eurodad- The European Network on Debt and Development.
Sandra Ezquerra és directora de la Càtedra UNESCO Dones, Desenvolupament i Cultures de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, professora agregada a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar (FCSB) i coordinadora del Grup de Recerca Societats, Polítiques i Comunitats Inclusives (SoPCI) de la mateixa universitat. El 2015 va formar part del comitè organitzador del Congrés d’Economia Feminista que es va celebrar a Vic.
Ana Muñoz és sòcia de treball de la cooperativa Ciutat Invisible, desenvolupa la seva activitat com a jurista, mediadora i tècnica de projectes en l’àrea d’economies feministes. Des del 2016 desenvolupa tasques d’acompanyament i sensibilització en l’ESS i cooperativista com a tècnica de l’ateneu Cooperatiu de Barcelona, Coòpolis i del Cercle d’economies feministes de l’ateneu que té com a objectiu la transformació social feminista. Autora i coeditora del llibre “Economia Solidària i Feminista”, publicat per l’editorial Pol·len (2020).
Sonia Ruiz és directora de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps de l’Ajuntament de Barcelona. Més enllà d’haver treballat en la Diputació de Barcelona, com a directora del pla d’igualtat o formar part del Lobby Europeu de Dones a Brussel·les, la Sònia és doctora en Ciència política i té una àmplia trajectòria reconeguda en el món acadèmic centrada en feminisme i igualtat, polítiques públiques, moviments socials i qüestions laborals. Va realitzar el seu postdoc i col·laborar com associate researcher durant anys a la Oxford Brookes University.
Mayo Fuster Morell és directora de la Càtedra_Oberta, directora del grup de Recerca Dimmons de l’Institut Interdisciplinari d’Internet de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). És professora associada del Berkman Klein Center for Internet and Society – Universitat de Harvard.
Amaia Perez Orozco és doctora en economia, activista social i feminista espanyola dedicada a l’estudi de la sostenibilitat de la vida. Forma part de la Col·lectiva “XXK, feminismos, pensamiento, acción”. Des de 2011, Amaia ha estat vinculada a la xarxa organitzadora dels congressos d’Economia Feminista celebrats en l’Estat Espanyol, i ha format part del comitè local organitzador del VII Congrés, celebrat a Bilbao 2021.
Informació del seminari
Dia: 30 de març de 2022
Hora: 13h a 16:30h
Durada: 3 hores i 30 minuts (amb pica-pica per les assistents)
Organitza: Càtedra Oberta en Economia Digital
Col·labora:
- Canòdrom
Ponents:
Moderació de la taula: Mayo Fuster Morell
Format: presencial amb streaming pel públic que no pugui assistir al Canòdrom.
Lloc: Canòdrom, Ateneu d’Innovació Digital